Radi kada to ne želiš

Sjećaš se ebooka na kojem radim već neko vrijeme? U nastavku premijerno slijedi jedna od “25 lekcija koje bih voljela da sam znala na početku karijere”.

Gary Vaynerchuk će ti reći radi više, a Tim Ferriss – radi pametnije. Tijekom godina sam naučila da su obojica u pravu. Kao i da točan broj radnih sati nije presudan.

Recimo da dvoje ljudi kreće raditi na istoj ideji u istom trenutku. Planiraju je realizirati na isti način. Imaju jednako znanje, iskustvo i podršku okoline. U takvim uvjetima, logično je da će uspješniji biti onaj koji će vremenski raditi više.

Međutim, u poslovnom svijetu se takav scenarij dogodi – rijetko. Često nije presudan točan broj radnih sati. Presudna je jedinstvena kombinacija ideje, izvedbe i uloženog vremena.

Kada pričamo o dnevnom broju radnih sati, nebitno je je li on u tvom slučaju osam, dvanaest ili dvadeset. Nebitno je radiš li po noći ili ujutro ustaješ prije svih ostalih. Nebitno je koje trendove u području produktivnosti pratiš.

Postoji samo jedna ključna navika koja razlikuje pobjednike od onih koji to nisu – pobjednici rade onda kada to najmanje žele. Ta navika se ne stječe preko noći.

Ona je najbolji pokazatelj discipline koja se stjecala godinama.

 

I zato, kada me pitaš o svim savjetima i trikovima produktivnosti, reći ću ti da postoji samo jedina navika na kojoj aktivno radim – raditi onda kada mi se to najmanje da.

Ebook je trenutno u fazi “uljepšavanja”. Ako ga želiš među prvima primiti u svoj inbox, pretplati se na TeaTime newsletter. Jednom tjedno ćeš primiti i savjet o kojem neću pisati nigdje drugdje.

 

Ako nisi, baci pogled i na prethodni članak u kojem sam ti pisala kako 2017. godinu učiniti najboljom do sada.

A dok ti čitaš, ja se bacam u dizajnerske vode…

 

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Jutarnje navike